14 Ekim 2026
Aofrehber
Sola kaydırarak kapat
Ana Sayfa
Kategoriler
Diğer
DUYURULAR
Apple Home Collection için tanıtım görselinde akıllı kapı kilidi, kameralar ve termostat
Genel Bilgiler

Apple Home Collection: Akıllı kilit, kamera ve termostatlar geliyor

Apple; akıllı kilit, görüntülü kapı zili, kameralar, termostatlar ve sensörlerden oluşan Home Collection’ı Aralık 2026’dan itibaren satışa sunacak.

Apple, akıllı ev ürün ailesi Home Collection’ı duyurdu. Seride akıllı kapı kilidi, görüntülü kapı zili, güvenlik kameraları, termostatlar ve sıcaklık sensörleri bulunuyor. Ürünlerin satışının Aralık 2026’da başlaması planlanırken bazı cihazlar 2027’nin ilk aylarında piyasaya çıkacak.

LG Electronics ve Schneider Electric ile geliştirilen cihazlar, Apple’ın yeni akıllı ev kontrol merkezi HomeView’a bağlanabiliyor. Kullanıcılar ürünleri iPhone’daki Ev uygulamasından da yönetebiliyor. Apple, yeni ürün ailesiyle Amazon Ring ve Google Nest’in de yer aldığı akıllı ev güvenliği pazarındaki varlığını genişletmeyi amaçlıyor.

iPhone veya Apple Watch yaklaştığında kilit açılabiliyor

Serideki LG Smart Deadbolt Lock, Ultra Wideband (UWB) teknolojisiyle kullanıcının kapıya olan mesafesini algılıyor. Uyumlu bir iPhone ya da Apple Watch taşıyan kişi kapıya yaklaştığında kilit otomatik olarak açılabiliyor; anahtar çıkarmak veya telefon ekranını açmak gerekmiyor.

Kilit, şifre paneli ve fiziksel anahtarla da kullanılabiliyor. Kapının açık kalması veya kilidin zorlanması halinde bildirim gönderiyor. Ev sahipleri, Ev uygulaması üzerinden misafirlerine giriş izni verebiliyor. Ürünün ABD başlangıç fiyatı 349,95 dolar.

Görüntülü kapı zilinde ziyaretçi ve paket için ayrı kameralar var

LG’nin geliştirdiği görüntülü kapı zilinde iki kamera bulunuyor: Ön kamera ziyaretçiyi, alt kamera ise kapıya bırakılan paketleri görüntülüyor. Zile basıldığında HomeView, HomePod veya HomePod mini üzerinden zil sesi duyuluyor; iPhone ve iPad’e bildirim gönderiliyor. Ev sahibi, kapıdaki kişiyle uzaktan konuşup akıllı kilit üzerinden kapıyı açabiliyor.

Kablolu görüntülü kapı zilinin ABD başlangıç fiyatı 249,95 dolar.

Kameralar hareketi algılıyor, nesneleri tanıyabiliyor

Home Collection’da iç mekân kamerası, dış mekân kamerası ve aydınlatmalı güvenlik kamerası da yer alıyor. LG tarafından geliştirilen kameralar 2.5K’ya kadar görüntü kaydedebiliyor; insanları, evcil hayvanları, araçları ve paketleri tanıyabiliyor. Hareket algılama ve bildirim özellikleri evdeki gelişmelerin izlenmesine yardımcı oluyor.

Aydınlatmalı kamera hareket algıladığında ışıklarını yakıyor. İç mekân kamerası ise evdeki ilk kişi geri döndüğünde görüş açısını aşağı çevirerek izlemeyi durduruyor. Uygun iCloud+ abonelikleriyle kullanıcılar kameraların son 10 günlük olay kayıtlarına erişebiliyor. Desteklenen Apple Intelligence özellikleri, kayıtları özetleyebiliyor ve görüntülerde açıklama yazarak arama yapılmasına imkân veriyor.

Termostatlar evdeki duruma göre sıcaklığı ayarlıyor

Apple, LG ve Schneider Electric iş birliğiyle iki akıllı termostat geliştirdi. Cihazlar evde birinin bulunup bulunmadığını ve kullanıcıların günlük alışkanlıklarını dikkate alarak sıcaklığı değiştirebiliyor. Örneğin ev boşken ısıtma veya soğutma ayarları düzenlenebiliyor.

Yeni sıcaklık ve nem sensörleri odalar arasındaki farklılıkları ölçüyor. Kullanıcılar evin çeşitli bölümlerindeki sıcaklık değerlerini Ev uygulamasında görebiliyor. Termostatların ABD başlangıç fiyatı 199,95 dolar, sıcaklık sensörlerinin fiyatı ise 39,95 dolardan başlıyor.

Satış Aralık 2026’da başlayacak

Apple, Home Collection ürünlerini Aralık 2026’da satışa sunmayı planlıyor; bazı cihazların piyasaya çıkışı 2027’nin ilk aylarına kalacak. Akıllı kilit ve termostatlar için ilk satış pazarları ABD ve Kanada olarak açıklanırken güvenlik kameraları ABD, Kanada ve İngiltere’de satışa çıkacak. Türkiye’deki satış tarihi ve fiyatlar henüz duyurulmadı.

Yeni cihazlar Apple’ın Ev uygulaması ve Siri üzerinden ortak bir sistemde çalışabilecek. Böylece kullanıcılar kapı kilidini, kameraları ve evin sıcaklığını tek noktadan kontrol edebilecek.

A

Aöf benimle hazırlanmaya hazır mısın

Tüm yazıları

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayımlanır.

Ad ve e-posta bilgileriniz moderasyon, güvenlik ve gerektiğinde sizinle iletişim kurmak amacıyla işlenir. Ayrıntılar için Gizlilik Politikası sayfasını inceleyin.