12 Ekim 2026
Aofrehber
Sola kaydırarak kapat
Ana Sayfa
Kategoriler
Diğer
DUYURULAR
Avatr T09 konsept SUV’un önden görünümü; görsel üzerinde Avrupa’da sahneye çıktığı yazıyor
Genel Bilgiler

Avatr T09 Paris'te tanıtıldı: 6 koltuklu SUV'un hibrit sistemi ve menzili

Avatr T09, Paris’te uluslararası pazarlara yönelik konsept olarak sergilendi. Çin versiyonunun üç elektrik motorlu hibrit sistemi, 71,24 kWsa bataryası ve 2026 satış planı öne çıkıyor.

Changan, CATL ve Huawei iş birliğiyle geliştirilen Avatr T09, Paris’te konsept olarak sergilendi. Yaklaşık 5,2 metre uzunluğundaki büyük SUV’un Çin versiyonunda menzil uzatıcı hibrit sistem, üç elektrik motoru ve 71,24 kWsa batarya bulunması bekleniyor.

Avatr T09 konsept SUV’un önden ve yandan görünümü

Avatr T09’un boyutları ve satış takvimi

Avatr, yeni modeliyle lüks SUV sınıfındaki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Yaklaşık 5,2 metre uzunluğa ve 2 metre genişliğe sahip T09, Mercedes-Benz GLS ve BMW X7 gibi büyük SUV’larla aynı müşteri grubuna sesleniyor.

Paris’te sergilenen konsept, eylül ayında Çin’de tanıtılan üretim modelinin uluslararası pazarlar için ön gösterimi niteliğinde. Çin’de satışların 2026’da başlaması planlanıyor. Modelin Çin’de yaklaşık 500 bin yuan, başka bir deyişle 70.500 dolar düzeyinde fiyatlandırılması bekleniyor; bu rakam henüz kesinleşmiş değil.

Vision Xpectra tasarım dili ve altı kişilik kabin

T09, Avatr’ın Vision Xpectra adını verdiği yeni tasarım yaklaşımını da tanıtıyor. Marka, mevcut modellerindeki sportif ve sıra dışı çizgilerden farklı olarak yeni amiral gemisi ailesinde daha ağırbaşlı ve gösterişli bir görünüm hedefliyor.

Kabin düzeninde her sırada iki bağımsız koltuk yer alıyor. Böylece araç toplam altı kişilik bir oturma düzeni sunuyor.

Avatr T09 konseptinin ön koltukları ve geniş kokpit ekranı

Üç elektrik motorlu menzil uzatıcı hibrit

Çin versiyonuna ilişkin aktarılan teknik bilgiler, 2,0 litrelik turbo benzinli motorun üç elektrik motoruyla birlikte çalıştığı menzil uzatıcı hibrit sisteme işaret ediyor. Ön ve arka akslara yerleştirilen elektrik motorları dört tekerlekten çekiş sağlıyor.

Güçlü versiyonda benzinli motorun yaklaşık 208 beygir ürettiği belirtiliyor. Elektrik motorlarının güçleri ise sırasıyla 241, 302 ve 302 beygir olarak aktarılıyor. Çin modelinin azami hızı yaklaşık 220 km/s seviyesinde.

CATL batarya ve elektrikli menzil

T09’da CATL üretimi 71,24 kWsa batarya kullanılması bekleniyor. Çin’deki tescil kayıtlarına dayandırılan bilgilere göre bu bataryalı şarj edilebilir hibrit versiyon, CLTC ölçüm standardında yaklaşık 330 kilometre elektrikli menzil sunuyor. CLTC verileri Avrupa’da kullanılan WLTP sonuçlarıyla doğrudan karşılaştırılamıyor.

Avatr T09 konsept SUV’un arka yan bölümü

İhracat pazarlarına yönelik teknik bilgiler açıklanmadı

Paris’teki konsept, Çin’de sergilenen T09 ile temel gövde biçimini ve boyutlarını paylaşıyor. Avatr henüz Avrupa ve diğer ihracat pazarları için motor ayarlarını, donanım seçeneklerini ya da menzil değerlerini duyurmadı. Uluslararası satışların 2027’den sonra başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayımlanır.

Ad ve e-posta bilgileriniz moderasyon, güvenlik ve gerektiğinde sizinle iletişim kurmak amacıyla işlenir. Ayrıntılar için Gizlilik Politikası sayfasını inceleyin.