Capcom, CAPCOM ID üyelik sistemine düzenlenen saldırıda 11 milyon 774 bin 247 hesaba ait e-posta adresi ve çeşitli hesap bilgilerinin ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlar ayrıca 196 hesabın şifresini değiştirdi; şirket bu şifreleri sıfırladı.
Sızan bilgiler arasında giriş kayıtları da var
Resident Evil, Monster Hunter ve Street Fighter serilerinin geliştiricisi Capcom, saldırının ayrıntılarını 22 Ekim 2026 tarihli açıklamasında paylaştı. CAPCOM ID, şirketin internet hizmetleri ve bazı çevrim içi oyunları için kullanılan ortak hesap sistemi.
Ele geçirilen bilgiler arasında e-posta adreslerinin yanı sıra hesapların açılış tarihi, son giriş zamanı ve giriş sayısı bulunuyor. Saldırganlar, kullanıcıların son girişte kullandığı IP adreslerine de erişti.
43 hesap için doğum tarihi, cinsiyet, takma ad ve ülke ya da bölge bilgileri de sızan veriler arasında yer aldı. Capcom, kullanıcıların belirlediği şifrelerin ele geçirildiğine dair bulguya rastlamadığını bildirdi. Bununla birlikte, saldırganların şifresini değiştirdiği 196 hesabın parolaları sıfırlandı. Şirket, olayın hesaplar üzerindeki etkisini incelemeyi sürdürüyor. Kredi kartı bilgilerine erişilmediği açıklandı.
Saldırı 19 Ekim’de tespit edildi
Capcom, 19 Ekim’de şüpheli hareketleri fark ederek yetkisiz erişimi önlemeye yönelik çalışma başlattı ve aynı gün saldırıyı doğruladı. İnceleme ekibi 20 Ekim’de kullanıcı bilgilerinin ele geçirildiğini ve bazı hesapların şifrelerinin değiştirildiğini belirledi.
Şirket, olayı 21 Ekim’de polise ve Japonya Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu’na bildirdi. Açıklamada, saldırganların sisteme ilk kez ne zaman girdiği belirtilmedi. Capcom, erişim yöntemini tespit ettiğini ve buna karşı önlem aldığını söylerken yöntemin ayrıntılarını paylaşmadı.
Oyun hizmetleri çalışmaya devam ediyor
Capcom’a göre saldırı oyunlara erişimi veya oyunların işleyişini etkilemedi. CAPCOM ID kullanan hizmetler de çalışmayı sürdürüyor.
Şirket, sızan bilgilerin Capcom ya da bağlantılı kuruluşlar adına sahte mesajlar göndermek için kullanılabileceği uyarısında bulundu. Kullanıcılardan şüpheli mesajlardaki bağlantılara tıklamamaları ve ekleri açmamaları istendi. Etkilenen hesap sahiplerine ayrı ayrı bilgi verilecek; sorular için bölgelere göre destek kanalları da açıldı.
Capcom 2020’de fidye yazılımı saldırısına uğramıştı
Capcom, Kasım 2020’de Ragnar Locker grubunun üstlendiği fidye yazılımı saldırısıyla karşılaşmıştı. Grup, şirketten 1 TB veri çaldığını iddia etmiş; Capcom ise o dönemde olayın 390 bine kadar kişiyi etkileyebileceğini açıklamıştı.
Şirket, Nisan 2021’de yayımladığı inceleme sonucunda saldırganların ABD’deki biriminde bulunan eski bir VPN cihazını kullanarak şirket ağına girdiğini bildirmişti.