27 Ekim 2026
Aofrehber
Sola kaydırarak kapat
Ana Sayfa
Kategoriler
Diğer
DUYURULAR
Katlanabilir telefon ekranının iç bileşenlerini gösteren görüntüde orta bölüm kırmızı daireyle işaretlenmiş.
Genel Bilgiler

Fine M-Tec: iPhone Duo’nun menteşe bileşeninde kusur yok

Fine M-Tec, iPhone Duo’nun iç menteşe mekanizmasında kullandığı parçanın kusurlu olduğu iddiasını reddederek arızaların teknik olarak doğrulanması gerektiğini söyledi. Kullanıcıların ekran çatlağı ve yatay çizgi şikâyetleri sürerken Apple’dan resmî açıklama gelmedi.

iPhone Duo’da ekran çatlağı ve yatay çizgi şikâyetleri gündeme gelirken, iç menteşe bileşenini tedarik eden Fine M-Tec, ürünlerinde sorun bulunduğu iddiasına karşı çıktı. Şirket, nihai üründeki arızaların belirli bir parçaya bağlanmadan önce teknik olarak doğrulanması gerektiğini belirtti.

Katlanabilir telefonun ekranı ve iç bileşenleri görülüyor; orta bölümdeki bir alan kırmızı daireyle işaretlenmiş.

Şirket, teknik doğrulama çağrısı yaptı

Fine M-Tec, katlanabilir telefonların hassas mekanik tasarımlar ile kritik bileşenlerin birlikte çalışmasına dayandığını vurguladı. Şirket, son üründe ortaya çıkan sorunların doğrudan belirli bileşenlerdeki kusurlara bağlanmasından önce nedenin nesnel ve teknik biçimde doğrulanmasının önemli olduğunu ifade etti.

Açıklamada Apple’ın ya da iPhone Duo’nun adı anılmadı. Ancak Fine M-Tec’in cihazın iç menteşe mekanizmasında kullanılan parçayı tedarik etmesi nedeniyle açıklama, son günlerdeki ekran hasarı tartışmalarına yanıt olarak değerlendirildi. iPhone Duo, 23 Ekim’de piyasaya sürülmüştü.

Arka plaka, dış menteşeden farklı bir parça

Fine M-Tec’in ürettiği bileşen, katlanabilir ekranın arkasında yer alarak paneli destekleyen metal arka plaka. İç menteşe olarak da anılan parça, ekran açılıp kapanırken oluşan kuvveti dağıtıp panelin yapısal dayanımına katkı sağlıyor. Gövdenin iki yarısını birleştiren ve katlanma hareketini sağlayan mekanik dış menteşeden ayrı bir bileşen.

Fine M-Tec daha önce Samsung Display’e de benzer parçalar tedarik etti. Şirket aynı zamanda Apple’ın katlanabilir akıllı telefon tedarik zincirinde bulunuyor.

Kullanıcılar ekran hasarı bildirdi

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu farklı ülkelerde bazı kullanıcılar, yeni aldıkları cihazların ekranında orta katlama bölgesinde çatlak oluştuğunu bildirdi. Katlama ve açma sırasında ekranda parlak yatay çizgiler belirdiğine ilişkin paylaşımlar da yapıldı.

Şikâyetlerin nedenine ilişkin Apple’dan henüz resmî bir açıklama gelmedi.

F

Aöfrehber.com

Tüm yazıları

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayımlanır.

Ad ve e-posta bilgileriniz moderasyon, güvenlik ve gerektiğinde sizinle iletişim kurmak amacıyla işlenir. Ayrıntılar için Gizlilik Politikası sayfasını inceleyin.