23 Ekim 2026
Aofrehber
Sola kaydırarak kapat
Ana Sayfa
Kategoriler
Diğer
DUYURULAR
Arka yüzünde iki kamera bulunan bir Apple telefonu
Genel Bilgiler

iPhone Duo 2’de ekran altı Face ID test ediliyor

Apple’ın iPhone Duo 2 prototiplerinde Face ID’yi dış ekranın altına yerleştirmeyi test ettiği bildiriliyor. Teknolojinin yeni modele kesin olarak ekleneceği henüz belli değil.

Apple’ın ilk katlanabilir telefonu iPhone Duo henüz piyasaya çıkmamışken, şirketin ikinci nesil model için prototip çalışmaları yürüttüğü bildiriliyor. Mark Gurman’ın aktardığına göre bu prototiplerde Face ID’nin ekran altına yerleştirilmesi test ediliyor.

Face ID sensörleri dış ekranın altına taşınabilir

Gurman, Power On podcast’inde Apple’ın iPhone Duo 2 prototiplerinde yüz tanıma teknolojisini denediğini belirtti. İddialara göre şirket, Face ID sensörlerini cihazın dış ekranının altına konumlandırmayı değerlendiriyor.

İlk iPhone Duo’da Face ID yerine güç düğmesine yerleştirilmiş Touch ID kullanılması, cihazla ilgili eleştirilen özelliklerden biri olmuştu. İlk modelde Face ID’ye yer verilmemesinin, yüz tanıma sisteminin bileşenlerini çok ince bir kasaya sığdırma güçlüğünden kaynaklandığı düşünülüyor. Apple’ın bileşenleri küçültme ve ekranla daha uyumlu hâle getirme çalışmaları ise sürüyor.

Apple’ın iPhone 18 Pro’da ekran altı kızılötesi kamera teknolojisini kullanmasının, Face ID donanımının kapladığı alanı azaltma çabalarına işaret ettiği değerlendiriliyor. İlerleyen aşamalarda kızılötesi kameranın yanı sıra yüzü aydınlatan bileşenin de ekranın altına alınması olasılıklar arasında.

Daha küçük ekran kesitleri hedefleniyor

Bu teknoloji uygulanırsa iPhone Duo 2 ile yirminci yıl dönümüne özel iPhone Pro modellerindeki ekran kesitlerinin daha da küçülmesi mümkün olabilir. Böylece Face ID işlevini korurken ekran alanı daha verimli kullanılabilir.

Ancak teknolojinin prototiplerde deneniyor olması, gelecek yıl satışa çıkacak modele kesin olarak ekleneceği anlamına gelmiyor. Geliştirme süreci gecikirse ekran altı Face ID’nin iPhone Duo 3’e ertelenebileceği de aktarılıyor.

Action Button seçeneği de değerlendiriliyor

Gurman’ın iddiasına göre Apple, iPhone Duo 2’ye Action Button eklemeyi de gündemine aldı. Bu özelliğin yeni modelde yer alıp almayacağı henüz net değil.

Face ID’nin eklenmesi hâlinde güç düğmesindeki Touch ID sensörünün kaldırılıp kaldırılmayacağı da bilinmiyor. Apple’ın iki biyometrik doğrulama yöntemini birlikte sunması da olası seçeneklerden biri. Böyle bir durumda kullanıcılar, cihazın iç veya dış ekranını kullanmalarına göre farklı kimlik doğrulama yöntemlerinden yararlanabilir.

A

Aöf benimle hazırlanmaya hazır mısın

Tüm yazıları

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayımlanır.

Ad ve e-posta bilgileriniz moderasyon, güvenlik ve gerektiğinde sizinle iletişim kurmak amacıyla işlenir. Ayrıntılar için Gizlilik Politikası sayfasını inceleyin.